Paukščiai Aves

Pažinkime gyvūnus

– Išvaizda, skiriamieji bruožai

Marabu galva maža ir neapaugusi plunksnomis, snapas didelis ir masyvus. Nugara, sparnai ir uodega tamsiai pilki, apatinė kūno dalis dažniausiai balta. Priekinėje kaklo pusėje turi didžiulį kabantį maišą, kurio viduje yra oro ertmės. Gerklės maišas jungiasi su šnervėmis, todėl marabu gali jį išpūsti.

– Dydis

Ilgis: 140–152 cm.
Sparnų plotis: 300 cm.
Svoris: 5 kg.

– Mityba

Minta dvėsena, tačiau stipriais snapo smūgiais jie gali nukauti ir smulkius žinduolius. Lėtai braidydami po seklumą, paukščiai medžioja varles ir vandens paviršiumi plaukiojančias gyvates. Lengvai pasigauna skėrių ir kitų vabzdžių.

– Buveinė

Marabu įsikuria savanose ar šalia žmonių. Lizdavietes dažniausiai įsirengia antilopių ir kitų porakanopių ganyklose, kartais šalia kaimų ir gyvulių fermų.

– Paplitimas

Marabu gyvena didžiojoje tropinių ir subtropinių Afrikos rajonų dalyje.

– Tai įdomu

• Marabu priskiriami gandrinių šeimai, tačiau jie gyvena sausose vietose, kartais net toli nuo vandens, be to, jų gyvenimo būdas panašesnis į grifų.
• Marabu gyvena būriais ir drauge traukia į mėgstamas maitinimosi vietas.

– Išvaizda, skiriamieji bruožai

– Dydis

– Mityba

– Buveinė

– Paplitimas

– Tai įdomu

Afrikinis marabu

Leptoptilos crumeniferus

not a terminal