Paukščiai Aves

Pažinkime gyvūnus

– Išvaizda, skiriamieji bruožai

Kūno viršus tamsiai rudas, juodai dėmėtas, su balsvų dėmių eilute pečių srityje. Apačia gelsvai ruda, išilgai juodai dryžuota ir smulkiai skersai raiba. Akys didelės, rainelės rausvai oranžinės. Lengvai atpažįstamas iš ilgų plunksnų kuokštelių galvos šonuose – „auselių“.

– Dydis

Ilgis: 62–72 cm, patelė gerokai stambesnė už patiną.

Sparnų plotis: 150–180 cm.

Svoris: 2,4 –3 kg.

– Mityba

Medžioja žinduolius, paukščius, varliagyvius ir roplius. Dažniausiai didieji apuokai medžioja atvirose vietose, tačiau gali persekioti grobį ir tankiame miške

– Buveinė

Gyvena įvairaus tipo dideliuose miškuose šalia derlingų pievų, žuvininkystės telkinių, kitų vandens telkinių, kur gausu vandens paukščių.

– Paplitimas

Didieji apuokai paplitę Šiaurės Afrikoje, Pirėnų pusiasalyje, Vidurio ir Pietų Europoje, Skandinavijoje ir Šiaurės Azijoje. Šalyje labai retas, žinomas tik kelios perėjimo vietos.

– Tai įdomu

  • Stambiausias iš mūsų krašto pelėdinių šeimos paukščių.
  • Sumedžiojęs stambų grobį, kurio negali iš karto praryti, didysis apuokas paslepia jo likučius, kurių vėliau sugrįžta.

– Išvaizda, skiriamieji bruožai

– Dydis

– Mityba

– Buveinė

– Paplitimas

– Tai įdomu

Didysis apuokas

Bubo bubo

not a terminal