Paukščiai Aves

Pažinkime gyvūnus

– Išvaizda, skiriamieji bruožai

Ištisai juodas, gražiai violetiškai žvilgantis paukštis, žvilgesys ypač gerai matomas šviečiant saulei. Suaugusių paukščių snapo pamatas esti plikas ir matoma balsva dėmė. Patinas nuo patelės išvaizda nesiskiria.

– Dydis

Ilgis: 41–49 cm.

Sparnų plotis: 97 cm.

Svoris: 400–700 g.

– Mityba

Minta bestuburiais, įvairiu augaliniu maistu bei visokiausiomis atliekomis. Maistą renka nuo dirvos paviršiaus arba iškapsto esantį negiliai dirvoje. Nuolat lanko vietas, kur žemė dirbama. Kai gyvena miestuose – labiau maitinasi įvairiomis atliekomis.

– Buveinė

Kovas gyvena artimoje žmogaus kaimynystėje – miestuose, gyvenvietėse, retkarčiais ir toliau nuo jų nutolusiuose laukų miškeliuose, vandens telkinių pakrančių ar pakelės medžiuose. Telkiasi į kolonijas. Polizdiniu ir migracijų metu dažnai aptinkamas laukuose. Žiemą daugiausia pastebimas didesniuose miestuose ir sąvartynuose.

– Paplitimas

Eurazijoje paplitęs nuo Skandinavijos, šiaurės vakarų Prancūzijos iki Aldano baseino, Amūro žemupio, Geltonosios ir Rytų Kinijos jūros pakrančių. Šiaurėje arealas siekia Baltąją jūrą, Mezenės slėnį, Kamos aukštupį, Jenisejaus, Aldano vidurupį, pietuotuose tęsiasi iki Jancės slėnio, Tibeto, Mon­golijos, Tarimo baseino, Tian Šanio, Irano, Irako, Mažosios Azijos, Balkanų, Apen­inų pusiasalio, Luaros slėnio. Gyvena Britų salose.

– Tai įdomu

Lizdus suka aukštai medžiuose, viename medyje neretai būna keli ar keliolika lizdų. Kasmet taiso senus lizdus arba toje pačioje kolonijoje krauna naujus.

– Išvaizda, skiriamieji bruožai

– Dydis

– Mityba

– Buveinė

– Paplitimas

– Tai įdomu

Kovas

Corvus frugilegus

not a terminal