Paukščiai Aves

Pažinkime gyvūnus

– Išvaizda, skiriamieji bruožai

Pagal išvaizdą labai panašus į perkūno oželį, tik apatinė kūno dalis išmarginta daugiau. Krūtinės šonai ir pilvas su skersinėmis dėmelėmis, uodegos šonai balti. Snapas platus ir trumpas.

– Dydis

Kūno ilgis: 27–29 cm.

Svoris: 140–260 g.

– Mityba

Minta įvairiais pelkių bestuburiais – vabzdžių lervomis, smulkiais moliuskais, kirmėlėmis ir kt. Kartais lesa augalų lapelius, rečiau – sėklas.

– Buveinė

Veisimosi buveinė – drėgnos pievos, atviros žemapelkės. Polizdiniu laikotarpiu ir traukimo metu aptinkamas šlapiose pievose, ganyklose ir dumbluotose vandenų pakrantėse.

– Paplitimas

Paplitęs Skandinavijoje, Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Rusijos vakarinėje dalyje iki Jenisiejaus. Lietuvoje retas, gausesnis šalies vakarinėje dalyje.

– Tai įdomu

  • Naktini paukštis, dieną slapstosi.
  • Laikomas globaliai nykstančia rūšimi. Lietuvoje jų taip pat labai sumažėjo.

– Išvaizda, skiriamieji bruožai

– Dydis

– Mityba

– Buveinė

– Paplitimas

– Tai įdomu

Stulgys

Gallinago media

not a terminal