Žinduoliai Mammalia

Pažinkime gyvūnus

– Išvaizda, skiriamieji bruožai

Panašūs į voveres, tik galūnės trumpesnės ir uodega mažiau papurusi. Kailis pilkšvas ar rusvas su 5 tamsiomis juostomis išilgai nugaros ir šonų.

– Dydis

Kūno ilgis: 8–18 cm.
Uodegos ilgis: 6–14 cm.
Masė: 80–110 g.

– Mityba

Sibirinių burundukų racioną sudaro spygliuočių medžių (ypač kedro) ir lapuočių medžių sėklos. Pavasario ir vasaros metu burundukai minta medžių bei žolės ūgliais, uogomis, grybais, kerpėmis. Nuo rugpjūčio mėnesio burundukai pradeda kaupti atsargas žiemai (riešutus, giles, grūdus, džiovintus grybus bei uogas).

– Buveinė

Gyvena spygliuočių ir mišriųjų miškų zonoje. Gerai laipioja medžiais, kai kada užima neaukštai esančias dreves. Slepiasi urveliuose, kuriuos išsikasa po medžių šaknimis, akmenimis.

– Paplitimas

Paplitęs Šiaurės rytų Europoje ir Šiaurės Azijoje.

– Tai įdomu

Tai vienintelė burundukų rūšis gyvenanti Eurazijos spygliuočių miškuose.

Nuo spalio pradžios iki kovo pabaigos burundukai užmiega. Jų kūno temperatūra nukrenta 3–8⁰C, kvėpavimas sulėtėja iki dviejų iškvėpimų per minutę. Periodiškai jie prabunda pasimaitinti.

– Išvaizda, skiriamieji bruožai

– Dydis

– Mityba

– Buveinė

– Paplitimas

– Tai įdomu

SIBIRINIS BURUNDUKAS

Tamias sibiricus

not a terminal