Dalinamės vaizdo įrašu, kuriame juodasis strazdas (Turdus merula) pasirenka kiek neįprastą sau maistą. Dažniausiai šie paukščiai minta sliekais, vabzdžiais, jų lervomis, vaisiais ir uogomis, tačiau atšiauriais žiemos mėnesiais, kai maisto trūksta, jie gali lesti ir mėsa, kad patenkintų padidėjusį kalorijų poreikį. Šis paukštis gerai mato prieblandoje, dėl šios priežasties gali maitintis švintant ar temstant.

Reportaže užfiksuotas juodas paukštis ryškiai oranžiniu snapu – juodojo strazdo patinas, o kiek blankesnių spalvų sparnuotis – tos pačios rūšies patelė.  

Vaizdo įraše taip pat galite pamatyti  strazdo maitinimosi vietą aplankančią naminę katę. Svarbu paminėti, kad šie mieli augintiniai kelia nemažą grėsmę smulkiems paukščiams.

Pavojų paukščiams gyvenvietėse kelia ne tik žmonių laikomi augintiniai, bet ir įvairūs statiniai – judrūs keliai, elektros perdavimo linijos, aukšti pastatai ir blizgūs langų stiklai. Su šia problema susiduria daugelis mieste gyvenančių paukščių rūšių, tarp kurių yra ir juodasis strazdas.

Daugiau apie paukščiams kylančius pavojus galite sužinoti čia: https://www.zoomuziejus.lt/cpt-news/migracijos-metu-pauksciu-tykantys-pavojai-kaip-galime-padeti/

not a terminal